Lorem quis bibendum auci Lorem gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursu. Ut enim ad minim veniam.

Follow me on instagram

© 2016 Your Business Name!

Blog

Cana regala, suvenir al Muzeului National Cotroceni

Anul acesta am castigat primul concurs de design de obiect. Un concurs realizat de Muzeul National Cotroceni in colaborare cu The Institute.

Prin acest proiect MNC urmareste sa isi dezvolte magazinul de suveniruri, un punct de atractie important in toate muzeele lumii.  Proiectul a provocat designerii locali sa creeze obiecte suvenir inspirate de exponate, personalitati centrale legate de acest palat sau momente istorice.

Initiativa mi s-a parut avangardista, noua pentru Romania. Implicarea creatorilor locali in activitatile urbei, mai ales intr-un muzeu national, este o bucurie, un semn de normalitate ce speram sa se propage si  spre alte muzee.

Revizitarea Palatului Cotroceni in scopul documentarii, m-a facut sa vad totul cu alti ochi, am descoperit detalii pe care nu le remarcasem inainte.

“Cana regală este inspirată de motive decorative ale mobilierului din sufrageria regală sau neoromânească  (1913-1916), compusă  din “marea masa a regelui Arthur” și din 24 de scaune, concepute de Regina Maria şi manufacturate în ateliere de mobilier din Viena.

Am ales să folosesc motivele secundare ce împodobesc acest mobilier, ce m-au atras prin naivitatea designului, dragonii celtici alături de sirenă şi leu, ce se regăsesc atât  la baza mesei cât şi în designul grilajului parietal. Aceste personaje simbolice conferă, la o privire mai atentă, un aspect ludic acestei încăperi, ce denotă un simţ al umorului rasat şi joie de vivre al Reginei, ce îşi pune şi aici amprenta personală.

Acum « Cana regala » se gaseste spre vanzare in magazinul de suveniruri al Muzeului National Cotroceni, alaturi de alte piese create de designeri romani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Share
No Comments

Leave a Reply