Lorem quis bibendum auci Lorem gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursu. Ut enim ad minim veniam.

Follow me on instagram

© 2016 Your Business Name!

Blog

How is made?

Una ca Luna s-a născut din pasiunea pentru pictura pe porţelan. Mai apoi pasiunea pentru ceramică s-a alăturat picturii. Poate nu toţi ştiţi că acum mare parte din obiectele noastre sunt realizate integral în atelierul nostru.

Aceste obiecte sunt prelucrate şi atinse de foarte multe ori, înainte ca voi să le aveţi în case.

Totul pleacă de la designul obiectului, se construieşte obiectul „mamă”, după care se fac tipare din ipsos, negative în care se toarnă porţelanul lichid.

După etapa de turnare, asamblăm obiectelor torţile sau detaliile în relief. Apoi obiectele sunt finisate si arse la 900ºC. Scoase din cuptor vor fi decorate şi glazurate. Glazurarea se realizează prin pulverizare cu pompa sau imersie şi este o etapă sensibilă, de ea poate depinde frumuseţea şi calitatea obiectului. Apoi obiectele se ard la 1200ºC timp de aproximativ 24h. Unele obiecte sunt decorate peste glazură, deci avem o a treia ardere la 850ºC, de fapt orice personalizare necesită o nouă ardere. Şi pentru că mulţi ne întreabă, nu, nu folosim cuptorul de acasă, ci un cuptor industrial, special pentru arta ceramică.

Sa recapitulam etapele:

  1. Design
  2. Creare originale si matrite
  3. Turnare
  4. Uscare si finisare
  5. Ardere biscuit 850C
  6. Finisare
  7. Decor
  8. Glazurare
  9. Ardere finala 1200C

Apoi trăim emoţia deschiderii cuptorului!

 

 

Share
No Comments

Leave a Reply